Dit zijn de 15 meest angstaanjagende wandelpaden ter wereld

Welke durf jij aan?

Als je denkt aan wandelen stel jij je waarschijnlijk een tochtje over de heide voor. Je neemt een flesje water en een broodje kaas mee en gaat op weg. Voor de duidelijkheid, de meeste wandelpaden zijn hartstikke veilig en ook voor de ongetrainde wandelaar prima te doen. Dit gaat echter niet op voor de wandelpaden in dit overzicht. Sterker nog, sommige zijn simpelweg angstaanjagend en in sommige gevallen zelfs, bewezen, dodelijk!

In dit lijstje laten we je de 15 meest angstaanjagende wandelpaden ter wereld zien. Wees gewaarschuwd. Als je een van deze tochtjes wilt gaan maken kun je er maar beter voor zorgen dat je goed voorbereid en getraind bent, anders kan het wel eens je laatste wandelingetje worden…

1. Mount Haushan (China)

www.whenonearth.com
www.whenonearth.com

Ervaren wandelaars zijn het er unaniem over eens, Dit zou best wel eens de dodelijkste wandeling in de hele kunnen wereld zijn. Hoewel er geen officiële cijfers zijn (het is China hé), sommige schattingen beweren dat deze tocht voor wel 100 mensen per jaar het definitieve eindstation is. Als je het parcours goed bekijkt zul je zien dat een groot gedeelte van de tocht moet worden afgelegd over smalle plankjes die in de zijkant van een klif zijn geschroefd! Mij niet gezien!

2. Kalalau Trail (Hawaii)

www.placesyoullsee.com
www.placesyoullsee.com

Laten we bij het begin beginnen, de omstandigheden van deze wandeltocht zijn op zichzelf al zwaar. Terwijl de Hawaiiaanse hitte voor mij al zwaar genoeg zal zijn, leidt deze route je ook nog eens over de steile hellingen van de jungle. Uitdagend genoeg toch? Toch zijn er andere dingen die deze tocht nog gevaarlijker maken. Zo kwam een Japanse wandelaar onlangs tijdens een wandeling oog in oog te staan met een drugsverslaafde die hem wilde beroven. Toen de buit hem niet beviel duwde hij de Japanse wandelaar zonder pardon van een klif af, de wandelaar kan het niet meer navertellen. Heerlijk toch, wandelen?

3. Caminito Del Rey (Spanje)

www.amusingplanet.com
www.amusingplanet.com

Mount Hau Chan in China is niet de enige route op deze lijst die over verraderlijke paden langs de steile rotswanden gaat. De tocht over Caminito del Rey is er ook zo een. Tijdens deze tocht moeten de wandelaars zich, gedurende ruim 3 kilometer, een weg banen over een constructie van beton en stalen paden die aan de wand van de steile klif zijn bevestigd. Wat we er wel even bij moeten vertellen is dat de genoemde 3 kilometer klopt, maar dat er door slijtage grote delen van de constructie de diepte in zijn gestort. Op de ontbrekende delen zal de wandelaar zichzelf moeten redden met een dosis lef en een schietgebedje…

4. Het Doolhof (Utah)

www.richardbarron.com
www.richardbarron.com

Het Doolhof (The Maze) is een gedeelte van het veel grotere Canyonlands National Park in Utah dat jaarlijks enkele levens eist van onvoorbereide wandelaars. Toegegeven, de meeste wandelaars bereiken het doolhof niet eens omdat het zo afgelegen ligt, maar toch. Dat gezegd hebbende, degenen die het wél halen zullen beamen dat dit echt een verraderlijk terrein is. Het ziet er misschien wel adembenemend uit maar het is heel makkelijk hier te verdwalen in de oneindige stroom van doodlopende paden. Nog niet spannend genoeg? Je kunt ook rekenen op grote vallende rotsblokken waar je echt niet onder terecht wilt komen…Koppen!

5. Mount Pinatubo (Filipijnen)

www.wikipedia.org
www.wikipedia.org

Voor zover het wandelen betreft, zou dit een van de gemakkelijkste routes op de lijst kunnen zijn! Afhankelijk van hoe snel je gaat, duurt het maar ongeveer een uur tot twee uur heen en terug. De route is ook nog eens niet al te zwaar. Dus, wat maakt deze wandeling zo angstaanjagend dan? Welnu, Mount Pinatubo is een actieve vulkaan, en staat bekend om zijn uitbarstingen op momenten die de geologen het minst verwachten. Laten we 1991 als voorbeeld nemen. Een totaal onverwachte uitbarsting van deze reus koste toen het leven van 800 wandelaars die op dat moment op de berg aan het wandelen waren…En? Begint het al een beetje warm te worden onder je voeten?

6. Drakensberg Traverse (Zuid Afrika)


www.redbull.com

Deze wandeltocht van 65 kilometer voert je door het hart van het Natal National Park in Zuid Afrika. Zoals je zult verwachten is het uitzicht op sommige gedeeltes van de route echt adembenemend. Je zult alleen wel van goede huize moeten komen om die gedeeltes te bereiken. Zo er is een deel van het parcours waar je een rotswand moet beklimmen die maar liefst drie keer zo hoog is als de beroemde El Capitan wand in Yosemite. Ik denk dat ik het maar bij de mooie plaatjes houd…

7. Mount Washington (New Hampshire)

www.tripadvisor.com
www.tripadvisor.com

Tienduizenden mensen komen jaarlijks naar Mounth Washington in het mooie New Hampshire. Ze komen voor de authentieke ‘New England ervaring’, waar ze echter niet bij stilstaan is dat ze het authentieke ‘New England Weer’ er gratis bij krijgen. Nu zijn we in Nederland wel wat gewend qua weersomstandigheden natuurlijk. Echter, zo veranderlijk als in New England is het weer bijna nergens! Tijdens deze tocht is het dan ook niet de route, maar zijn het de weersomstandigheden die het volbrengen van de route vrijwel onmogelijk maken. Ervaren wandelaars beschrijvende omstandigheden als ‘Het slechtste weer ter wereld’ en ‘Levensgevaarlijk voor ongetrainde wandelaars’. Als jij nou gaat wandelen, wacht ik wel bij het eindpunt met een warme chocomelk (met slagroom), goed?

8. Huayna Picchu (Peru)

www.nationalgeographic.com
www.nationalgeographic.com

Deze route eist op zijn minst een paar levens per jaar, en staat hierdoor te boek als “The Hike of Death”. Ik hoor je denken, een trap, wat kan daar nu zo dodelijk aan zijn? Geloof me, dit zijn de dodelijkste 1000 traptreden die je ooit hebt beklommen. Veel van de treden van de Inca granieten trap zijn versleten, verkruimeld is misschien beter. De kleinste regenbui zorgt ervoor dat de trap gaat lijken op een ijsbaan. Omhoog komen is, als je een beetje conditie hebt, niet zo moeilijk. Het is de terugweg die voor sommige pechvogels een glijpartij oplevert die ze niet meer kunnen navertellen…Ik krijg zelf al hoogtevrees als ik op het keukentrapje klim dus ook deze sla ik even over hoor..

9. Maroon Bells South Ridge (Colorado)

www.swissmountainguide.com
www.swissmountainguide.com

Deze route boezemt zowel de beginnende als ervaren wandelaar angst in. Ok, in het begin van de tocht, die je leid naar zo’n 3.5 kilometer hoogte is er niet veel dat fout kan gaan. Sterker nog, het is best goed te doen, maar dit kan makkelijk tot onderschatting leiden voor de rest van de tocht. Wanneer je op grotere hoogte komt krijgt de route een stuk uitdagender en gevaarlijker karakter. Als je deze tocht onvoorbereid denkt te kunnen maken, kan dit wel eens je allerlaatste zijn..

10. Angel’s Landing (Utah)

www.thecampingkitchen.com
www.thecampingkitchen.com

Deze wandeltocht is nog geen kilometer lang. Wat kan er fout gaan, zul je denken. De route zelf is niet wat je moet vrezen, het gevaarlijkste aan deze tocht is iets dat je iedere dag tegenkomt, filevorming. Huh, file? Ja file, De spanning van deze tocht spreekt zoveel mensen aan dat je vaak met velen tegelijk op de korte route aan het wandelen bent. Meer dan eens is dit een dodelijk probleem gebleken, in de opstoppingen zijn al meerdere mensen, per ongeluk, van de klif geduwd door onoplettende mede-wandelaars… De file op de A1 is voor mij uitdagend genoeg dus ik pas.

11. Cascade Saddle (Nieuw Zeeland)

www.wildwalks.co.nz
www.wildwalks.co.nz

Nieuw-Zeeland is zonder twijfel een van de mooiste plekken in de hele wereld, en op de Cascade Saddle zie je enkele van de meest indrukwekkendste panorama’s van dit prachtige land. Je zult wel moeten zorgen dat je goed voorbereid aan de start van deze 18 kilometer lange tocht verschijnt. Zo niet, zul je misschien het zelfde lot ondergaan als 12 andere wandelaars die op de natte stenen zijn uitgegleden en hun dood tegemoet zijn gestort.

12. Rover’s Run Trail (Alaska)

www.adn.com
www.adn.com

Ken je iemand die als de dood is voor beren? Als je die eens goed de stuipen op zijn lijf wilt jagen moet je hem (of haar) zeker meenemen naar deze wandeltocht. De tocht door het Far North Bicentennial Park, is prachtig en bovendien de minst gevaarlijke route van dit lijstje. Het park is echter óók een populaire vakantiebestemming van de bruine beer, die (tijdens de zomermaanden) massaal naar deze idyllische locatie trekken. Je kunt maar beter op je hoede zijn, beren knuffelen echt alleen in tekenfilms, geloof me; deze beren nemen geen genoegen met een knuffel…

13. Bright Angel Trail (Arizona)

www.minitime.com
www.minitime.com

De Bright Angel Trail is een onderdeel van het Grand Canyon National Park. Je zou kunnen denken dat, omdat het parcours onderdeel is van een wereldberoemd monument, er niet veel te vrezen valt, maar dan heb je het mis. De wandeling is heen en terug ongeveer 16 kilometer, dat lijkt misschien niet veel. Maar, als je dat koppelt aan de duizelingwekkende warmte waar het gebied om bekend staat kun je maar beter voldoende water meenemen. Anders kan dit wel eens een hele lange en dorstige wandeling worden. Als je het al overleeft…

14. Mist Trail (Californië)

Mist-Trail-California

Deze wandeltocht is extreem populair onder wandelaars. Hierdoor zou je misschien kunnen denken dat de tocht niet gevaarlijk kan zijn, niets is minder waar. Onderweg wordt je getrakteerd op adembenemende vergezichten. Het gevaar schuilt met name in de steilheid aan het einde van de route. Het laatste gedeelte klim je over een kale rotswand die glad kan zijn. De meeste ongelukken op deze route vinden plaats wanneer de wandelaars onder de klim naar beneden kijken, je evenwicht verliezen als je in zo’n angstaanjagende diepte kijkt is sneller gedaan dan je denkt 😉

15. The Devil’s Path (New York)

www.pinterest.com
www.pinterest.com

Als je denkt aan wandelen in het buitengebied van New York zul je vast niet denken aan dodelijke wandelpaden. Dit komt misschien wel omdat je nog nooit hebt gehoord van ‘The Devils Path’. Deze gigantische 38 kilometer lange wandelroute voert de wannabee avonturiers over drie enorme bergen, allen op verraderlijk terrein. De gladde rotsen en bergplateaus die je op deze route tegenkomt kost minimaal één wandelaar per jaar het leven. De vergezichten die de wandelaars tegenkomen op de route zijn blijkbaar indrukwekkend genoeg om het risico van een dodelijke glijpartij door de vingers te zien..

En dan dacht jij dat de vierdaagse van Nijmegen een beleving was?

Mount Haushan is toch wel mijn favoriet hoor, moet je dit filmpje zien, OMG! Zou jij dit durven?

Met wie zou jij dit wandelingetje wel eens willen maken? Laat het ons weten in de comments!
What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reacties