De 15 opvallenste huizen ter wereld die je gezien moet hebben

Woon je naar je zin? Iedereen heeft zijn eigen droomhuis, of dit nu een rijtjeshuis, boerderijtje of penthouse is hangt helemaal af van je wensen én je portemonnee natuurlijk.

Voor sommige mensen is het niet snel genoeg. Een prefabje in een vinexwijk of een schattig huisje achteraf? Ze moeten er niet aan denken! Het moet groter, mooier maar vooral bijzonder zijn!

Hoe dan ook, vandaag zetten we de 15 coolste (maar soms ook lelijkste) huizen voor je op een rij!

  1. “Huize op z’n kop” (Polen)

huize-op-zijn-kop

De Poolse zakenman Daniel Czapiewski was zwaar tegenstander van het Sovjet regime waar het land ten tijde van de bouw van dit huis onder viel. Hij was van mening dat het regime ‘de wereld op zijn kop’ was. Tja wat doe je dan? Je bouwt een huis…Op z’n kop (!?) om een statement te maken, logisch toch?

Het huis, dat tegenwoordig door toeristen te bezoeken is, is van binnen helemaal in Sovjet-Stijl ingericht, op z’n kop.. dat dan weer wel.

2. Crazy House (Vietnam)

crazy house
unusual-architecture.com

Dit gekke staaltje architectuur, in de volksmond bekent als de “Crazy House”, is gebouwd in 1990 als een speelhuis voor huisdieren. De architect die verantwoordelijk was voor de bouw kon alleen niet zo goed rekenen. Het prijskaartje van het ontwerp, dat veel natuurlijke elementen zoals dieren, paddenstoelen en een gigantische boomstam bevat, viel echter zoveel duurder uit dan begroot, dat besloten is de ‘woning’ maar als vakantiehuis te gaan verhuren aan toeristen.

3. Het Toilet Huis (Zuid Korea)

toilet house
news.wef.org

Dit huis is gebouwd door ene Sim Jae-duck, tevens oprichter van de -je raadt het al- Wereld Toilet Associatie. Hoe gek het ook klinkt, de organisatie heeft serieus veel goed werk verricht om wereldwijd betere sanitaire voorzieningen te realiseren. De woning fungeerde als zijn privéwoning tot aan zijn overlijden in 2009. Daarna heeft hij het nagelaten aan de regering en is het een toilet museum geworden.

4. Het Schoenhuis (Zuid Afrika)

shoe house
www.funnybuildings.com

Herinner jij je het kinderliedje over de oude dame die in een schoen woont? Je bent niet de enige, want lokale kunstenaar Ron Van Zyl kent het liedje ook! Hij besloot zijn vrouw in 1990 te verassen met dit, bijzondere, huis. Tegenwoordig is het onderdeel van een terrein dat ook een kunstmuseum, camping en een bar huisvest.

5. Bio Climatic Solar House (Frankrijk)

Bio Climatic Solar House
architecturelover.net

Dit huis, gelegen in het oosten van Frankrijk, brengt “milieuvriendelijkheid” naar een geheel nieuw niveau. De hoek waarin het huis gebouwd is en de glazen gevel zorgen er voor dat het huis warm blijft in de winter en relatief koel in andere delen van het jaar, of je het nu mooi vindt of niet, tegen zijn energierekening kun jij niet op!

6. Het Krokodillenhuis (Ivoorkust)

crocodile-house
atlasobscura.com

Op het eerste gezicht lijkt dit huis eigenlijk eigenlijk gewoon op een groot beeld van een krokodil. Maar geloof ons, dit huis is echt en er wonen echt mensen in. Het werd oorspronkelijk gebouwd door kunstenaar Moussa Kalo, en na zijn overlijden werd het door een van zijn leerlingen, die het huis onderhoud overgenomen.

7. Het Boeing 727 Huis (Costa Rica)

www.whudat.de
www.whudat.de

Deze ‘woning’ met twee slaapkamers en badkamers kun je vinden nét buiten Manuel Antonia National Park in Costa Rica. Je kunt het huren, als je een diepe portemonnee hebt tenminste. Voor de prijs van nachtje slapen in dit vliegtuig slaap je in andere lokale hotels een week, maar goed je slaapt dan wel in een vliegtuig zullen we maar zeggen. Ik sla even over, slapen in een vliegtuig lukt me toch nooit..

8. Het ´Bubbelhuis´ (Frankrijk)

twistedsifter.com
twistedsifter.com

Dit extravagante huis gelegen net buiten Cannes is speciaal ontworpen en gebouwd voor ontwerper Pierre Cardin, die niet zo verrassend, bekend staat om zijn eigenzinnige avant-garde smaken. Het gerucht gaat dat het huis ook regelmatig het decor is geweest van enkele ‘extravagante’ feestjes voor volwassen, op een of andere manier lijkt ons dit wel aannemelijk..

9. De Klokkentoren Penthouse (New York)

www.businessinsider.com
www.businessinsider.com

Dit penthouse appartement is het resultaat van een grondige renovatie van een oude klokkentoren in Brooklyn, New York. Mocht je interesse hebben, het schijnt dat ze nog een bewoner zoeken voor het het appartement, De vraagprijs is slechts $ 18 miljoen.

10. Het Glazen Huis (Japan)

twistedsifter.com
twistedsifter.com

Hecht jij niet zo aan privacy in je leven? Nou, dan heb ik misschien wel het perfecte huis voor je! Dit huis in Tokio is geïnspireerd door het idee van het leven in een boom. Ik zie het verband niet hoor… Ten eerste heb ik nog nooit een glazen boom gezien, en ten tweede moet je wel een enorme exhibitionist zijn om hier te gaan wonen…

11. Het Draaiende huis (Australië)

www.dailyinteriordesignblog.com
www.dailyinteriordesignblog.com

Op het eerste oog is er niets bijzonders aan dit huis, maar als iets langer naar deze woning kijkt (als je er voor staat, duh) zul je iets vreemds opmerken.. The Everingham Rotating House, zoals het heet, kan, afhankelijk van de snelheidsinstellingen, in 30 tot 120 minuten compleet om zijn as draaien. Zo heb je ieder moment van de dag een nieuw uitzicht, da’s dan wel weer grappig!

12. Het Ruimteschip (VS)

www.thegrumpyoldlimey.com
www.thegrumpyoldlimey.com

Deze woning, in de volksmond bekend als de “Space House” of “Flying Saucer House,” werd gebouwd door Curtis Koning in 1973. Tegenwoordig is het huis beschikbaar als vakantiehuis, en de prijs schijnt zeer vriendelijk te zijn! Altijd al eens een reisje in een ruimteschip willen maken? Dit is je kans!

13. Mini Huisje (VS)

seattle.curbed.com
seattle.curbed.com

Dit huisje van 13 (ja écht, 13) vierkante meter staat net buiten Seattle, Washington en heeft meer te bieden dan je zou denken! In deze ieniemienie ruimte is een keuken, badkamer, slaapkamer boven én een leeshoekje samengeperst. Het huisje is nog milieuvriendelijk ook, de energie komt van zonnepanelen. Wie had gedacht dat je met zo weinig ruimte zo veel kon doen!

14. Het Stenen Paleis – Dar al-Hajar –  (Jemen)

thewondrous.com
thewondrous.com

Dit monumentaal ogende bouwwerk werd niet gebouwd als een icoon, maar is er zeker één geworden. Oorspronkelijk gebouwd als het zomerhuis van een invloedrijke Imam, is het nu in gebruik een museum. De locatie, net buiten de Jemenitische hoofdstad Sana, maakt dit huis makkelijk bereikbaar en, mede, hierdoor is het uitgegroeid tot een populaire bestemming voor dagtochten.

15. Antilia – India

www.myluxury.it
www.myluxury.it

We sluiten af met een knaller! Deze wolkenkrabber in Mumbai is één woning, ja eentje maar. Het optrekje is eigendom van Mukesh Ambani, een lokale zakenman. Het is misschien wel de duurste privéwoning ter wereld, er is naar verluid een staf van 600(!) mensen nodig om de bewoner van alle gemakken te voorzien. Het is naar onze smaak misschien een beetje opzichtig, maar wie zijn wij?

En? Ben je jouw droomhuis tegengekomen in dit lijstje? Of heb je een andere suggestie? Al je doldwaze suggesties zijn welkom in de comments!

 
What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reacties