Dit zijn de duurste Airbnb adresjes aller tijden

En de Nederlandse top 3

De tijd dat je op Airbnb alleen maar goedkope kamers voor low-budget vakanties kon boeken is echt voorbij. Op de website zijn steeds vaker een behoorlijk aantal super dure en exclusieve accommodaties te huur, waarvan je even met je ogen zult knipperen als je de prijs ziet..

Wij zetten een paar van de allerduurste voor je op een rij…(en beginnen bij de ‘goedkoopste’)

1. Optrekje aan de golfbaan (Houston) (€8.993/$10.000)

airbnb-1
© Airbnb

“In Texas everyting is bigger en better” zeggen de Amerikanen. Nou, dit enorme huis in Houston is daar het ultieme voorbeeld van. Deze royale woning is gevestigd in een zogenaamde ‘gated community’ en biedt uitzicht over een grote golfbaan.

2. Huisje in de bergen (Utah) (€8.993/$10.000)

airbnb-2
© Airbnb

Met een sensationeel uitzicht op Deer Valley, Park City, en het Uinta gebergte, heeft dit royale vijf-kamer ‘berghutje’ alles wat jij je maar kunt wensen. Van bubbelbaden en walk-in closets tot een enorme wijnkelder, en slechts 10k per nacht…Weekendje doen?

3. Luxe jacht in Mexico (Cabo) (€8.993/$10.000)

airbnb-3
© Airbnb

De meest budget-verslindende overnachting van Mexico is “De Panache”. Deze zespersoons-jacht is beschikbaar voor privé cruises nabij Baja California en komt compleet met kapitein, bemanning én een privé chefkok. Alles leuk en aardig hoor maar voor dat geld zou ik wel zelf aan het stuur willen zitten, toch?

4. Hysterisch Historisch Herenhuis (New Orleans) (€8.993/$10.000)

airbnb-4
© Airbnb

Dit elegante stulpje telt vier slaapkamers en staat in het gewilde Garden District in New Orleans. Er moet iets bijzonders aan dit optrekje zijn want het is zeer gewild onder filmsterren en andere beroemdheden. Het doet mij meer denken aan een gekrompen versie van het Witte Huis, en ligt dat niet in Washington?

5. Belastingvrij Appartementje (Kaaimaneilanden) (€8.993/$10.000)

airbnb-5
© Airbnb

Toegegeven, wat is er (behalve de belastingen) wél betaalbaar op de Kaaimaneilanden? Vakantiehuisjes zijn in ieder geval schaars in dit zonnige belastingparadijs en kosten je een godsvermogen. 10k voor een tweekamerappartementje, zou dat inclusief of exclusief btw zijn?

6. Studentenflat Pied-à-Terre in Tokio (Japan) (€8.993/$10.000)

airbnb-6
© Airbnb

Het is een beetje ontnuchterend dit eenvoudige appartementje tussen al die prachtige paleisjes…De ligging in een van de populairste buurten van Tokio schijnt het belachelijke prijskaartje van dit iet wat studentikoos ogende acceptabel te maken, voor mij is dit een no-go to Tokio

7. Villa aan op het strand (Maagdeneilanden) (€10.522/€11.700)

airbnb-9
© Airbnb

In deze wellness suite zal het je echt aan niets ontbreken. De Aquamare Villa 1 huur je inclusief het voltallige personeel en alles wat jij je kunt bedenken is aanwezig. Een van mijn favorieten als is het alleen maar om het maagdelijke (witte zand)…

8. Moderne tuinvilla (Barbedos) (€14.389/$16.000)

airbnb-10
© Airbnb

Dit prachtige optrekje heeft 5 slaapkamers en is een van de meest prestigieuze accommodaties in Barbados. Het schijnt dat zelfs Beyonce dit tuinhuisje wel eens heeft bezocht! Echt iets voor mij dus! Al springen de tranen me in mijn ogen als ik naar het prijskaartje kijk…Je moet haast zwemmen in het geld om je een nachtje Beyonce te kunnen wanen..

9. De duurste: Trophy Villa (Saint-Barthélemy) (€29.677/$33.000)

airbnb-11
© Airbnb

Dit is de duurste vermelding ooit op Airbnb. Waarschijnlijk dien je bij een reservering van dit stulpje direct een bankgarantie af te geven, want een weekje vakantie vieren in deze villa kost je een slordige 2 ton…

Maar hoe zit dat nu eigenlijk in Nederland, zijn we hier ook zo gek geworden?

In verhouding valt het in Nederland nog wel mee. De allerduurste overnachting op Airbnb bij een Nederlandse accommodatie kost je €2302,- per nacht bij Hello I’m Local. Hiervoor kun je dan wel 54 van je beste vrienden meenemen want je huurt voor dat geld wel het complete hostel met plek voor 55 personen!

airbnb-12
© Airbnb

De Feralda Kraan in Amsterdam Noord komt op een goede tweede plaats. In dit enorme gevaarte kunnen zes personen overnachten in drie slaapkamers. Voor de €1305,- per nacht krijg je er gelukkig wel een buiten-jacuzzi op hoogte bij..

airbnb-13
© Airbnb

Als je romantisch bent ingesteld is Kasteel Vorden misschien wel iets voor jou. In dit kasteel heeft de tijd stilgestaan, je waant je hier een echte ridder of prinses. Een nachtje (met 16 personen) kost hier €1300,- per nacht en maakt de top 3 van duurste Airbnb accommodaties in Nederland compleet.

Kasteel Vorden

Best aardige suggesties toch? Als je nu toevallig nog een weekendje weg van iemand tegoed hebt, kun je hem/haar mooi dit lijstje laten zien.. Of is het allemaal wat te eenvoudig voor je?
What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reacties