Oeps: Deze brand hadden ze beter niet met water kunnen blussen

Vraag het maar aan iedere willekeurige brandweerman en ze zullen je vertellen dat magnesium branden echt niet om te lachen zijn. Sterker nog, deze branden zijn vaak allesvernietigend en het blussen er van is levensgevaarlijk. Magnesium is een brandbaar materiaal dat in we (meestal zonder het te weten) steeds vaker tegenkomen in ons dagelijks leven. Meestal is de hoeveelheid magnesium die je in huis hebt (bijvoorbeeld in huishoudelijke apparaten) te laag om een gevaar op te leveren. Je kunt er beter voor zorgen dat je niet teveel van het goedje in huis hebt, dan kun je wel eens een groot probleem hebben..

Magnesium branden zijn extreem moeilijk te bestrijden omdat je ze niet kunt blussen met water. Sterker nog, water maakt de branden alleen maar erger! De extreme hitte die vrijkomt bij een magnesium brand zorgt ervoor dat watermoleculen breken in hun en vervolgens kunnen verbranden.

Deze brand hadden ze bijvoorbeeld beter NIET met water kunnen blussen!

Via:GUNNYMAN7

OMG! Dat is toch op zijn zachts gezegd angstaanjagend te noemen! Ik ben blij dat ik niet dicht bij een industrieterrein woon..
What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reacties